Bacau, Faraoani, 607170
0234 254 021
scoalafaraoani@yahoo.com

Evaluare națională cls.ll,lV,Vl

Calendar Evaluare Nationala 2024

Evaluarile nationale 2, 4, 6 – de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a – vor avea loc in luna mai 2024, iar probele Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a incep pe 25 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Proba la Matematica este programata pe 27 iunie 2024. 

Notele de la Evaluarile Nationale pentru clasele  a II-a, a IV-a si a VI-a nu se trec in catalog, nu se anunta public, doar se comunica parintilor si ajuta invatatorii si profesorii sa identifice eventualele lacune ale elevilor.

Fiecare test de la Evaluarea Nationala este evaluat de catre doua cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este invatatorul/ institutorul/ profesorul pentru invatamantul primar de la clasa. Corectarea testelor se realizeaza in termen de maxim 7 zile de la sustinerea lor. 

Ulterior corectarii, fiecare parinte/ reprezentant legal este invitat la scoala sa ia la cunostinta rezultatele, in mod individual si privat. Invatatorul clasei arata testul, explica acordarea codurilor in functie de greselile avute si intocmeste un proces verbal semnat de catre parinte. 

Pentru elevii din clasa a VIII-a, potrivit calendarului oficial, pe 14 iunie se vor incheia cursurile. Primele rezultate vor fi afisate pe 3 iulie 2024 (pana la ora 14.00), urmand ca rezultatele finale, dupa contestatii, sa fie afisate pe 9 iulie 2024. 

In anul scolar 2023—2024, activitatile din cadrul evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a se realizeaza utilizand platforma dedicata evaluarii digitalizate.

In procesul de evaluare initiala a lucrarilor scrise si de rezolvare a contestatiilor, dupa validarea finalizarii evaluarii de catre cei doi profesori evaluatori, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este mai mica sau egala cu 1 punct, este calculata nota finala, ca medie aritmetica avand doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire, fiind inregistrata in catalogul evaluarii nationale.

In cazul in care diferenta intre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori. Dupa validarea finalizarii evaluarii, nota finala este calculata luand in considerare cele 4 (patru) note. Dupa eliminarea celor doua note/valori extreme, nota finala se calculeaza ca medie aritmetica avand doua zecimale, fara rotunjire, a celor doua note/valori centrale.

Media rezultata reprezinta nota finala si este inregistrata in catalogul evaluarii nationale. 

Calendar Evaluare Nationala 2024 la clasa a II-a

 • 13 mai – Limba si comunicare – scris – Limba romana
 • 13 mai – Limba si comunicare – scris – Limba materna
 • 14 mai – Limba si comunicare – citit – Limba romana
 • 15 mai – Limba si comunicare – citit – Limba materna
 • 16 mai – Matematica si Stiinte ale naturii
 • 17 mai – Limba si comunicare – scris-citit – Limba romana pentru minoritatile nationale

Calendar Evaluare Nationala 2024 la clasa a IV-a

 • 21 mai – Limba Romana
 • 22 mai – Matematica
 • 23 mai – Limba materna

Calendar Evaluare Nationala 2024 la clasa a VI-a

 • 28 mai – Limba si comunicare
 • 29 mai – Matematica si Stiinte ale naturii